Kép1.jpgKép2.jpg

A kedvezményezett neve:

Somogysárd Község Önkormányzat

Pályázati felhívás neve, kódszáma:

A vidéki térségek falvainak megújítására A felhívás címe: Egyedi szennyvízkezelés (kódszáma: VP6-7.2.1.2-16)

A projekt címe:

Somogysárd Község szennyvízkezelési beruházása

A szerződött támogatás összege:

305.611.110 Ft

a támogatás mértéke (%-ban):

90%.

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja a vidéki térségek falvaiban az alapvető szolgáltatások fejlesztésének keretén belül, Somogysárd település épített infrastrukturális eszközeinek kisléptékű fejlesztése. A fejlesztés lehetőséget biztosít a 2000 lakosegyenérték alatti szennyvízkibocsátással jellemezhető település, így Somogysárd községnek egyedi szennyvíztisztítási megoldásának megvalósítására. A fejlesztés hatására Somogysárd község területén 161 ingatlanon válhat megoldottá a kommunális szennyvíz kezelése. A pályázatban szerepelő háztartásoknál, ingatlanonként, (összesen 161 db) szennyvíztisztító kislétesítmény kerül elhelyezésre a hozzá tartozó szivárogtatómező telepítésével. A fejlesztésben résztvevő ingatlanok szennyvízkezelésének megoldásával csökken a település környezetterhelése, amely jelentősen hozzájárul a településen élő lakosság életminőségének javításához.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2023. május 31.

1, Somogysárd Fő tér és Petőfi utca összzekötő út felújítása

Kedvezményezett neve: Somogysárd Község Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása - 2021, MFP-UHK/2021

Projekt címe (azonosító száma): Somogysárd Fő tér és Petőfi utca összzekötő út felújítása (3292449038)

Szerződött támogatás összege: 4 288 993,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:
Az önkormányzat több éve tervezi a település központban lévő, - a tömegközlekedéssel is érintett -  Fő tér és Petőfi utca összekötő útszakasz felújítását. Az útszakasz 1980-as években épült az akkori technológiával, átlagos minőségben. A fokozott használatnak köszönhetően az útszakasz erősen tönkrement, teljes vonalában a szélek letöredeztek, több helyen kátyúk, repedések keletkeztek. Az útszakasz forgalmas, körforgalom jelleggel érinti a buszpályaudvart, kultúrházat, általános iskolát, vegyesboltot. A biztonságos közlekedés megoldása sürgős, megoldásra váró feladat, melyhez a megfelelő forrásokkal nem rendelkezett az önkormányzat. A Magyar Falu Program támogatásával az önkormányzat az érintett útszak 80 méteres hosszát,  új burkolat készítésével újítja fel. A szakasz új zúzottköves padkát kap, illetve az úttestről történő vízelvezetés is megoldik. Az önkormányzati kötelező feladat, a felújítás után, a megfelelő minőségben biztosítható lesz legkevesebb a következő 25-30. évben. A fejlesztés után a szakasz a helyi és tömegközlekedés forgalomi szempontból biztonságosabbá válik, továbbá a településkép javul a lakosság elvárásainak megfelelően.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.09.30.

1, Somogysárdi Hétszínvirág Óvoda tornaszoba felújítása

Kedvezményezett neve: Somogysárd Község Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztése - 2020, MFP-OTF/2020

Projekt címe (azonosító száma): Somogysárdi Hétszínvirág Óvoda tornaszoba felújítása (3194621611)

Szerződött támogatás összege: 14 991 405,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:
Az önkormányzat közoktatási intézményére, - a Somogysárdi Hétszínvirág Óvoda fejlesztésére és működtetésére jelentős hangsúlyt fektet, azonban az óvodaudvaron elhelyezkedő önálló tornaszoba rossz műszaki állapota miatt csak korlátozottan használható. A korszerű oktatási feltételek megteremtése érdekében elengedhetetlen, hogy a tornaszoba felújításra kerüljön. A pályázat megvalósítása előtti években az épület erősen leromlott tetőszerkezetét, héjazatát és rossz állapotban lévő nyílászáróit az önkormányzat önerőből felújította az állagmegóvás érdekében, azonban épületgépészeti elemek, (víz, fűtés, villany) a külső és belső burkolatok cseréjét és felújítását nem tudta megvalósítani. Az épületrész mindennapi használhatósága így nem volt biztosítva, mivel a fűtési időszakban a helyiséget nem volt lehetséges megfelelően temperálni, tovább a vizesblokk megfelelő kialakítása is hiányzott. A növekvő gyermeklétszámnak köszönhetően az óvoda kihasználtsága folyamatosan bővül, így a tornaszoba felújításával megfelelő szakmai és műszaki színvonalon látható el a kötelező önkormányzati feladat. A pályázati támogatással és képviselő-testület által biztosított további 8.458.595.- forint önerő biztosításával az épület teljeskörűen megújulhatott. Az óvoda tornaszobájának megújítása a településképre és annak környezetére is kedvező hatást gyakorol.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.08.31.

 

Somogysárdi Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Somogysárdi Közös Önkormányzati Hivatal Somogysárdi Közös Önkormányzati Hivatal Mezőcsokonya Kirendeltség adóügyi ügyintéző munkakör betöltésére.

A részletes PDF tájékoztató megtekintéséhez kattintson ide!

A PDF tájékoztató megtekintéséhez kattintson ide!

 

szechenyiSomogysárd Község Önkormányzata a VP6-19.2.1.-31-2.2.1-17 kódszámú, Észak Kaposi Partnerek Vidékfejlesztési Egyesület - Turisztikai infrastruktúra fejlesztése című pályázati felhívás alapján elnyert támogatásból a támogatási kérelemben tervezett műszaki-szakmai tartalommal megvalósította a „Somogysárdi volt Betyár Csárda épület turisztikai infrastruktúra fejlesztése” c. projektjét, a vidékfejlesztési program keretében felújított épületben. A projekt keretében a Somogysárd településen található országos műemléképület turisztikai hasznosításához szükséges bútorzat beszerzésére került sor. Beszerzésre kerültek polcok, asztalok, székek és egy korszerű konyhabútor is beépítésre került háztartási gépekkel. A beszerzett eszközökkel lehetőséget biztosítanak a színvonalas épület turisztikai hasznosítására. Az épületben helytörténeti kiállítás megtekintésére és egyéb turisztikai célú rendezvények megtartására is lehetőség van.

 

csarda1  csarda2   
 csarda3  csarda4

 

Időpont egyeztetés:
Somogysárd Község Önkormányzata 7435 Somogysárd, Fő utca 22.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fentős Zoltán polgármester 82/715-284

lablec1  lablec2