Szechenyi2020 2
Egészségügyi alapellátás fejlesztése Somogysárdon és Újvárfalván

DDOP-3.1.3/G-14-2014-0101

A DDOP-3.1.3/G-14-2014-0101 azonosítószámú, „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Somogysárdon és Újvárfalván” című pályázat benyújtásához Somogysárd és Újvárfalva Község Önkormányzatok konzorciumi megállapodást kötöttek. A pályázat 2014. július 3-án került benyújtásra az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretén belül meghirdetett „DDOP-3.1.3/G-14 Egészségügyi alapellátás fejlesztése” tárgyú felhívásra. A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató a pályázatot 29 091 950 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A Támogató levelet a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., mint Közreműködő Szervezet 2015. április 16-án küldte meg a Konzorciumvezető, Somogysárd Község Önkormányzata részére.

 

Jelen projekt keretében felújításra kerülnek a háziorvosi praxishoz tartozó 7435 Somogysárd, Fő u. 3. szám alatti és 7436 Újvárfalva, Kossuth Lajos u. 5. szám alatti orvosi rendelők épületei.
A projekt tervezett megvalósítási időszaka 2015. június 1-től 2015. október 30-ig tart.
A felújítási munkálatok magában foglalják a nyílászárócserét, a homlokzati nemes vakolatot, a homlokzat és födémszigetelést, valamint a fűtésrendszer és a villanyvezeték hálózat korszerűsítését. A háziorvosi rendelők épületének akadálymentesítésével elérhetővé válik a fogyatékkal élő személyek számára is a háziorvosi szolgáltatás.
A felújítási munkálatokon kívül még orvosi műszerek, gépek, informatikai és egyéb eszközök beszerzésére kerül sor az orvosi és a védőnői szolgáltatás fejlesztése érdekében.
A projekt eredményeképpen fejlesztésre kerülnek a rendelők eszközkészletei, illetve magasabb színvonalú betegfogadási körülmények, és esztétikus környezet kerül kialakításra a betegek számára.
A homlokzati szigeteléssel, valamint a villanyvezeték hálózat-, és fűtéskorszerűsítéssel a rendelők gazdaságos működtetése valósul meg a karbantartási és működéséi költségek csökkentésével.